Duna Hack 2018 / 2018.08.27-10.05.

A Dunapest fesztivál üzenetével összhangban, mi is úgy gondoltuk, hogy a Dunapart jóval több figyelmet érdemel. Éppen ezért installációnk egy hívószóként is értelmezhető, amely arra csábítja a sétáló embereket, hogy megálljanak és közelebb kerüljenek a Dunához.

A fesztivál kapu karakteres megjelenésével tovább vezeti az érdeklődőket egy, az installációhoz tartozó Dunaparti ülő alkalmatossághoz. Az alkotás tehát egyszerre nyitás a Dunára, nyitás a fesztiválra, nyitás egy még értékesebb part felé.

SZIGET: GRASKRAFT / 2018.08.06.-14.

A 'GRASKRAFT' installáció a felhívás egyik kulcsszavára, a „fenntarthatóságra” reagálva újrahasznosított sörös rekeszekből épült. A modulárisan illeszthető ládákból változatos fekvő- és ülőfelületek alakulnak ki. Egyes elemek mozgathatók saját karakterű találkozási pontokat létrehozva, mások stabilan biztosítják az installáció alapszerkezetét.

Az elemeket a helyszínen gyorskötözővel illesztettük egymáshoz, az áthidaló gerendákat racsnis hevederekkel, un. spaniferekkel rögzítettük össze, így biztosítva gerendák a húzott öveinek kellő stabilitását.

SZIGET: dOnut / 2017.08.09.-16.

Ismét résztvettünk a Sziget Fesztiválhoz kapcsolódó Art Of Freedom elnevezésű nemzetközi ötlet pályázaton. Ez alkalommal két pályaművünket is megvalósíthattuk, így gazdagítva saját portfóliónk és a fesztivál színességét. Kiélhettük kreativitásunkat, újabb képességeket sajátíthattunk el és tovább öregbítettük az Építész Klub hírnevét.

A dOnut egy természetes árnyékoló alatti, színes, vidám pihenőzóna, mely élményszerűvé teszi a fa tövében történő kikapcsolódást és az előző este utáni lazítást. Változatos színeivel már távolról is feltűnik cikkekből összevarrt vászna. A fánk alakú babzsák rugalmas anyagának köszönhetően a testhez simul ahogy belesüppedsz és átadod magad a pihenésnek.

SZIGET: Tortoázis / 2016.08.10 -17.

A Tortoázis egy színes, árnyékos, nyugodt hely, ahol kipihenheted az előző éjszaka fáradalmait és feltöltődhetsz kreatív energiákkal a hatalmas esti buli előtt. Olyan közösségi tér, ahol egy párnára lehuppanva elbújhatsz a tűző nap elől, mint teknős a páncéljába. Az installáció egy pályamunka, melyet a Sziget fesztivál Art of Freedom pályázatára készítettek az Építész Klub tagjai. A Tortoázis elnyerte a fesztivál zsűrijének tetszését, így az a 2016-os Sziget ArtZone-jában felépült, megtekinthető, használható volt.

Az építmény lelke egy egyszerű, 2 méteres farudakból készített ún. nexorade kupola, aminek a lényege, hogy azt a rudak önsúlya és egymásnak feszülése biztosítja statikailag, mindenféle rögzítés (kötél, csavar) nélkül. Ezt egészítik ki a rudak közé kifeszített, árnyékot adó tarka, batikolt ponyvák, amelyek díszítésébe bárki beszállhatott a fesztivál ideje alatt. A Sziget hét napja során több száz fáradt fesztiválozó pihent meg a Tortoázisban, sokan közülük az árnyékoló ponyvák batikolásába is örömmel beszálltak.

Copyright © 2018 Építész Klub

All rights reserved.