BP100

Budapest100

Célunk, hogy vállalt közvetítő szerepünkben megkedveltessük és megismertessük az építészetet a laikusokkal is, valamint közérthető formában kommunikáljuk a szakma eseményeit, tevékenységét a társadalom felé. Önkéntesként több éve segítjük a szervezők munkáját, valamint évente akár több helyszínen is workshopot, installációt, kiállítást szervezünk, társszervezők bevonásával is.

A százéves budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ.

HANGOLA© installációnkat szintén ez alkalomra készítettük. Célja, hogy egymásra hangoljon teljesen idegen embereket, interakciót kezdeményezzen közöttük, mely a közös zenehallgatás élményén alapul. Installációnk megállásra készteti a látogatókat, az interakciót és a kommunikációt pedig a modul-elemek meghatározott elrendezésével generáljuk. A Hangola elemei általunk tervezett és készített, modulrendszerben formált interaktív bútorok, melyek összeépíthetők, és így többféleképpen használhatóak.

2014-ben projektjeink között szerepelt a 100 éves házak épületszerkezeteinek kutatása, ennek kapcsán egy tartárgy indítása a Műegyetemen, az összegyűjtött anyagból tablók készítése; ácsszerkezeti workshop szervezése a Wekerle-telepen, tájépítész és rajzos workshop. Emellett több ház kutatását, rajzok készítését és az önkéntesek, koordinátorok segítését is vállaltuk.