Mansfeld Péter park / 2018.05.05. -06.

A KÉK-kel együttműködve térprogramot szerveztünk a Mansfeld Péter parkba, amely kiállítást és workshopot foglalt magába.

A projekt célja volt hogy megmutassa a civil közönségnek, hogyan szemlélődünk mi építészek. A workshopon pedig különleges origami technikákat tanulhattak meg.

STÉG / 2017.04.22. -23.

A 2017-es Budapest 100 programra az Építész Klub a KÉK felhívására a MOMÉval és a B-terv csoporttal közösen készült egy Duna-parti installációval. Ugyanis az idei fesztivál témája a pesti és budai rakpartok, így többek között a városi víz helyzetének feltárása volt. A Klub kivitelezésében négy, a rakparti rézsűn egyenként másfél négyzetméteres sík felületet alkotó STÉG készült el, ezek egész hétvégén közösségi térként szolgálták a látogatókat. A kivitelezésre időt és forrást az Urbanisztika Tanszék által befogadott alkotóhetünk nyújtott lehetőséget. Bár a fesztivál végeztével elkerültek a helyszínről, mobil kialakításuknak köszönhetően még bármikor visszatérhetnek.

Zoom in, Zoom out! gipszworkshop / 2016.04.16. -17.

Egy áprilisi hétvégén idén is megrendezésre került a Budapest 100 fesztivál, az adott évben száz éves budapesti házak ünnepe. A rendezvény idén rendhagyó módon a főváros egyik legfontosabb útját, a 2016-ban 120 éves Nagykörutat és annak épületeit ünnepelte. A hétvége során több mint száz nagykörúti ház nyitotta meg kapuit a közönség számára, betekintést engedve az épületek rejtett, de sokszor meglepően szép udvaraiba, lépcsőházaiba. Emellett sok, önkéntesek által szervezett program színesítette a kínálatot. A házak múltjának feltárásában a Klub tagjai is aktívan részt vettek.

Copyright © 2018 Építész Klub

All rights reserved.