Társadalmi szerepvállalás

Társadalmi szerepvállalás

Amikor csak szükség van rá, igyekszünk segíteni: ötletekkel, workshopok lebonyolításával és kétkezi munkával is.

Vitányvár

Rendkívül fontosnak tartjuk az építészek és építészhallgatók felelős társadalmi szerepvállalását, így őszinte lelkesedéssel vágtunk bele a Vitányvár Baráti Körrel közös munkába. Az egyesület több éve szakadatlanul azért küzd, hogy megmentse a Vértes egyik legkevésbé feltárt, de kétségkívül egyik legizgalmasabb romját, a Vértessomló határában található Vitányvárat. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a történelmi értékeinket megőrizzük, kutassuk és megismerjük. Mi úgy gondoljuk, hogy ennek az ismeretszerzésnek kevés élvezetesebb módja van, mint a helyszínen fűrészt-fejszét fogva, együtt, aktívan tenni a környezetünkért.

Az egyesület honlapja: http://vitanyvar.hu/

ELEVEN Design Hétvége

Az ELEVEN Design Hétvége a Kult11 nevű egyesület rendezvénye, mely jelentős kreatív-, művészeti-, kulturális- és gasztronómiai eseménnyé kíván válni, amely szeretné bemutatni, promotálni és piachoz juttatni az inspiratív és innovatív kreatív alkotásokat, termékeket, szolgáltatásokat, Budapest kreatív erejét minden érdeklődőnek, valamint a versenyszféra, az üzleti élet szereplőinek.

2014 októberében a Design Hét keretén belül valósult meg a program, melynek szervezését és lebonyolítását önkéntes munkával az Építész Klub vállalta.

A szervezés során formatervező hallgatókkal (MOME, Sopron AMI, BME), képzőművészekkel, irodalomtörténészekkel, építészekkel (pl. Sporaarchitects, Gelesz András), oktatókkal működtünk együtt. Az Eleven Design hétvégén (a Budapest100 nevű rendezvényhez hasonlóan) célunk volt a XI. kerület lakosainak megszólítása is. Számos programot, beszélgetést, workshopot, zenés installációt, 4-es Metró bejárást és gyermekfoglalkozást szerveztünk és vezettünk a három nap során párhuzamosan, több helyszínen. A Gárdonyi téren ismét látható volt a Hangola. A rendezvény marketingjét is Építész Klubosok vállalták.

További információ: https://www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege

Építőtábor - MMA konferencia

A Műegyetem Urbanisztika Tanszéke által indított alkotótáborok szervezésével is foglalkozunk. A nyári egyhetes építőtáborok több helyszínen valósulnak meg, melyeket egy féléves tervezési folyamat előz meg minden évben.

A Magyar Művészeti Akadémiától meghívást kaptunk egy építőtábor-konferencián való részvételre és együttműködésre, mely során bemutattuk a táborok munkáit, valamint a Hangola projektünket az építőtábor, az Építész Klub és a közösségi építés népszerűsítéseként. A konferenciára 2014 júniusában került sor a Millenáris C Épületében, a rendezvényen több 100 látogató vett részt.

További információ az építőtáborról:
http://epiteszforum.hu/es-megint-epitunk
http://epiteszforum.hu/gyere-ki-a-hegyoldalba-bernecebarati-es-ipolyvisk