Sorozatok

Sorozatok

Az Építész Klub által szervezett programsorozatok.

Grafikai kurzus

A program célja volt, hogy több alkalmas kurzus keretén belül a hallgatók új tippeket, tanácsokat kapjanak tervük grafikai kidolgozásához, tablóik megkomponálásához. Olyan lehetőségeket kerestünk, amelyekről az iskolai rajzórákon, tervezési konzultációkon nem sok szó esik.

Erasmus – mindent tudsz?

A programsorozat legfőbb célja a hiánypótlás volt, hiszen az Erasmusra jelentkező hallgatóknak jelenleg nincs olyan fóruma, ahonnan tájékozódhatnának az úti célokról és a kinti lehetőségekről. Előadásainkon a külföldi egyetemek működéséről és építész oktatási rendszereiről hallhattunk, melyek példaként szolgálhatnak a hazai oktatás javításához. Mindemellett az előadások kellően szubjektív bepillantást engedtek egy külföldi félév mindennapjaiba és az adott ország kultúrájába, más népek mentalitásába.

Paranormális építészet

A Paranormális Építészet című rendhagyó előadássorozatot azzal a céllal indítottuk útjára, hogy a hallgatók, és más érdeklődők, az építészetnek egy olyan oldalát ismerjék meg, amiről az órákon nem, vagy csak elvétve hallunk. Szakmánk tele van furcsaságokkal, rejtélyekkel, a hétköznapi ember számára nehezen megfogható, felfogható építészethez kapcsolódó jelenségekkel. Ezekbe szerettünk volna betekintést adni egyetemük kiváló oktatói segítségével. Vendégünk volt Dr. Rabb Péter, Jancsó Miklós DLA, Benkő Melinda Phd, Dr. Takács Lajos Phd és Rostás Zoltán. Érdekes volt látni, hogy ezt a nagyon tág és sokféleképpen értelmezhető témát milyen irányból közelítik meg egyes előadók. Hallhattunk olyanokról, akik furcsán laknak, furcsán építkeznek. Szó volt olyan épületekről, melyekről évezredek óta nem tudjuk, hogy miért olyanok, mire használták őket. Vajon, normális az, ahogyan az épületeink tűznek esnek áldozatul? Tényleg azok döntenek az építészetről, akik értenek hozzá? És az örök kérdés: Mi az, hogy normális?