Építész Klub

Rólunk

Szakmai öntevékeny kör vagyunk.

Az Építészettel, annak „kemény magvával” és perifériájával, folyamatával (a tervezéstől a megvalósulásig) és aktualitásaival foglalkozunk. Minderről pedig hiteles képet akarunk közvetíteni, pontosan ezért a véleményünk politikai és gazdasági befolyástól mentes.

Szerepvállalásunk a Műegyetem építész hallgatói és az építész társadalom közti kapcsolat megteremtése, a hallgatók képviselete, a kommunikáció és együttműködés segítése.

Szakmai előadásokat, épületbejárásokat és egyéb szakmai programokkal vegyített közösségi programokat szervezünk, valamint nagyobb Kari rendezvények szervezésében is részt veszünk. Előadóink nem csak építészek, hanem nagyon sok más szakembert, művészt hívunk meg, akik az építészet határterületein tevékenykednek. Kapcsolatot tartunk fenn más egyetemek építész hallgatóival, szervezetekkel (Kortárs Építészeti Központ, Magyar Építész Kamara, Magyar Építész Szövetség, Magyar Művészeti Akadémia, Kult11), tervezőirodákkal, építőipari cégekkel (WIENERBERGER, YTONG, DOKA, ALUKÖNIGSTAHL, HÖRMANN, THERMOFLOC, RUUKKI).

Szeretnénk minél többet látni és megtapasztalni, átélni az alkotás örömét. Fontosnak tartjuk, hogy az építészetről szerzett elméleti tudásunkat a gyakorlat során szerzett tapasztalatainkkal is kiegészítsük. Workshopok szervezésével, köztéri installációk készítésével foglalkozunk, több éve vagyunk építőtáborok szervezői és résztvevői.

Célunk a kari közélet színesebbé tétele, a hallgatók mozgósítása, valamint ismereteik bővítése, amihez minél több színes, érdekes és interaktív programot igyekszünk létrehozni. Arra törekszünk, hogy minél igényesebb, színvonalasabb rendezvényeket szervezzünk, ezért odafigyelünk arra, hogy minden projektünket megfelelően előkészítsük, majd a lehetőségeinkhez mérten megvalósítsuk.

A közösségi tevékenység mellett fontos szerepet kap tagjaink személyes fejlődése, önképzése. A Bercsényi Építész Kollégiumban létrehoztuk az építészhallgatók Műtermét, ami közösségi műhelyként helyet ad, lehetőséget teremt ehhez.

Nem honorárium reményében dolgozunk, hanem bízva abban, hogy az itt megszerzett tudás és kapcsolatrendszer egyszer az építészhallgatók hasznára lesz majd, valamint kilépünk az egyetemi taposómalomból és valami újat hozunk létre.

Jó együtt dolgozni, és ez közösséggé formál minket.